Stockholms Stadsbibliotek / Stockholm Public Library

Stockholms Stadsbibliotek

En av Stockholms vackraste byggnader är Stockholms Stadsbibliotek. Arkitekten heter Gunnar Asplund, också känd för bland annat Skogskyrkogården och Skandia biografen. Tog en sväng in i rotundan och knäppte av tre bilder som jag sedan satte ihop till ett panorama. Gillar panoramabilder, men det är svårt. Lätt att man får en förvrängd bild, samtidigt som det kanske är det som är poängen. Lite sugen på en extrem vidvinkel, men allt har ett pris. Canon har en 11-24mm f/4L som är långt från billig, men vore otroligt kul att få fota med.

Stockholms Stadsbibliotek / Stockholm Public Library
Rotundan, Stockholms stadsbibliotek

När jag ändå var uppe på den övre balkongen kända jag för att vara lite konstnärlig… Det är då man byter till Svartvitt och önskar att man hade en Leica från 60 talet. Det är riktigt coolt att gå på balkongerna några trappor upp från “golvet”. Ger en känsla av lugn och intellekt, även om många av böckerna här uppe var deckare


Nåväl, efter äventyret släntrade jag hemåt igen. Hustrun låg sjuk stackarn, så någon måste ju se till att ta hand om henne. Ändå – skönt med ett kravlöst jullov.

Galleri med ovanstående bilder

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!