Storkyrkan / Sankt Nikolai kyrka

Kvällspromenad genom Stockholm

Kyrktornet

En bild, bara en bild. Det var det jag sa till hustrun när jag gick ut. Så var i alla fall tanken när jag lämnade hemmet för en kvällspromenad genom Stockholm. Hade hittat en kul vinkel på Storkyrkan i Gamla stan, eller som den egentligen heter, Sankt Nikolai kyrka. Om man står på söder, och har rätt vinkel ser kyrktornet ut som en gubbe, eller vad säger ni?

På väg ned från Södermalm mot gamla stan, stannade jag till vid slussen. Riktigt stor byggarbetsplats för tillfället. Personligen har jag ingen åsikt om det är bra eller dåligt att riva den gamla trafikkarusellen, men något var man tvingad att göra. I ett par år framöver kommer det att se ut så här på platsen

Gamla stan

Gick vidare på min kvällspromenad genom Stockholm, ned mot Gamla Stan. Tanken var att finna någon skön smal gränd. Stannade till vid Mårten Trotzigs gränd (smalast?) och blev ganska omgående “överfallen” av en superskön lokal förmåga som varit och köpt hundmat. Han krävde en bild, jag ställde gärna upp. Bra modell! han fick två bilder på plats, tack gode gud för att jag har en liten adapter där jag trycker in minneskorten och tankar över bilden direkt till en iPhone.

När han pipit iväg, tog jag bilden jag egentligen tänkt. Oavsett om man gillar grafitti eller inte, så ger det en lite speciell “touch”. När jag packade ihop mina grejer upptäckte jag att han glömt hundmaten! Fick springa upp genom gränden och hade tur att springa ifatt honom vid Tyska stallplan. Hunden blev väldigt glad… 🙂

Gick vidare och letade sceniska vyer (pretentiöst!) där jag tänkte testa lite HDR foto och min nya programvara Aurora. Hittade det här utanför förskolan på Skomakargatan. Gillar krispigheten, även om det ser artificiellt ut.

Slottskajen

Vid slottet försökte jag kliva upp på lejonbacken. Tyvärr hade man spärrat av den, och soldaterna vaktade noga! Det borde gå att ta episka kvällsbilder där uppifrån, över Norrbro mot riksdagshuset och operan. Fick nöja mig med att fortsätta min kvällspromenad genom Stockholm längs slottskajen ned mot Strömbron. Det fanns några fina platser där också.

Norrmalm och stadsljus

Ända sedan de kom upp första gången, för några år sedan, har jag fullständigt älskat de djur man ställt ut runt jul. Älgar hjortar mm mm. Egentligen borde det finnas på fler platser! Bilderna nedan är från Kungsträdgården, Nybroplan och Sergels torg.

Kylan gjorde sig påmind vilket fick mig att fundera på att ta mig hemåt. Gick därför via Kungsträdgården, Hamngatan och Hötorget, för att avsluta i korsningen Sveavägen / Kungsgatan. NK – lite experiment med HDR, kul! Sen ned i den varma tunnelbanan

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!