Dogs_In_Sweden

Efter ett halvår med minskad aktivitet, både här på bloggen och i fotograferandet, har jag fått ny energi. Hundar ligger mig varmt om hjärtat och som tur är bor jag i närheten av Odenplan som är Sveriges näst största knytpunkt efter Stockholms Central. Tanken slog mig – Hundfoto på stan!

Odenplan

Det rör sig en rackarns massa människor här, och många hundar! Hundfoto på stan borde bli enkelt!

Tanken har varit att snabbt ta bilder på sköna jyckar och publicera på Instagram, på mitt konto @dogs_in_sweden. I början var mitt fokus på “överfall” 🙂 Dvs bara skicka ned kameran och smälla av en bildserie på 10 bilder, inte prata med någon, och sen titta när man kom hem för att se om fokusen suttit. Det gick hyfsat OK på den här!

Hundfoto på stan - Två sökningar på Kungsgatan

Med tiden har jag blivit lite mer “picky” och faktiskt börjat prata med hundägarna och frågat om lov. Det blir inte lika roligt, eftersom överraskningsmomentet försvinner, men det blir trevligare eftersom hundägare generellt är förbaskat bra och trevliga människor! Dessutom får man fler “keepers”, man slipper slänga 95% av bilderna. Här är några exempel

Vi får se hur det hela kommer att utvecklas över tid, kanske jag tröttnar på lite ruffa svartvita bilder, och låter färgen vara kvar? Eller så börjar jag be att få fotografera hundägarna tillsammans med sina hundar, vi får se… Hundfoto på stan kommer jag att fortsätta med ett bra tag till, oavsett.

Kul är det i alla fall!

När vintern kommer om ett halvår (usch så snart) kanske man skall ta sig an lite hundfoto i studio igen. Har testat förut, men det är så besvärligt att finna en bra lokal. Tips på andra uppslag mottages gärna och tacksamt!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!