Kyrktornet

En bild, bara en bild. Det var det jag sa till hustrun när jag gick ut. Så var i alla fall tanken när jag lämnade hemmet för en kvällspromenad genom Stockholm. Hade hittat en kul vinkel på Storkyrkan i Gamla stan, eller som den egentligen heter, Sankt Nikolai kyrka. Om man står på söder, och har rätt vinkel ser kyrktornet ut som en gubbe, eller vad säger ni?

På väg ned från Södermalm mot gamla stan, stannade jag till vid slussen. Riktigt stor byggarbetsplats för tillfället. Personligen har jag ingen åsikt om det är bra eller dåligt att riva den gamla trafikkarusellen, men något var man tvingad att göra. I ett par år framöver kommer det att se ut så här på platsen

Gamla stan

Gick vidare på min kvällspromenad genom Stockholm, ned mot Gamla Stan. Tanken var att finna någon skön smal gränd. Stannade till vid Mårten Trotzigs gränd (smalast?) och blev ganska omgående “överfallen” av en superskön lokal förmåga som varit och köpt hundmat. Han krävde en bild, jag ställde gärna upp. Bra modell! han fick två bilder på plats, tack gode gud för att jag har en liten adapter där jag trycker in minneskorten och tankar över bilden direkt till en iPhone.

error: Content is protected !!