Kajakpaddling under Norrbro – en lekplats för vuxna

Kan Kajakpaddling under Norrbro vara något? Man får inte vara rädd att bli blöt i det “White water” som skapas.

Promenad i corona tider

Inlåst, uttråkad och lite gnällig. Förbaskade corona virus som florerar runt om i världen och tar livet av så många. Som andra stockholmare har jag varit “internerad” vid Odenplan. Det är kanske inte det sämsta stället att vara internerad på, men i alla fall.

För att råda bot på rastlösheten tar jag en längre promenad varje dag, idag blev det tur och retur slussen. Passerade igenom Gallerian och insåg att svensken anpassar sig till Corona tider och håller sig hemma, och om man går ut så intar man säkert avstånd från andra personer.

Något vi Stockholmare alltid ser till att övervaka, noga, är hur det står till med Körsbärsblomningen i Kungsträdgården. Min känsla är att vi är två veckor tidiga i år, den rad ov träd som är närmast Kungsträdgårdsgatan är några dagar från full blom!

Tillbaka till promenaden

På vägen dit såg jag något som inte synts till sedan i somras, nämligen kanotister. De var på väg upp under strömbron, upp till Lilla Värtan som är den vattenplätt som ligger mellan Strömbron och riksdagshuset. Tänkte att det kunde vara kul att se dem på väg tillbaka, så jag ökade takten och rundade gamla stan.

Action

När jag kom tillbaka hade de samlat hela gruppen, och en i taget gav sig in i “white water” delen precis under Norrbro. Rätt tuffa killar och tjejer, vattnet kan inte ha varit varmt.

Som tur var låg det en kille längre ned i Lilla Värtan för att samla upp eventuellt välta personer/kanoter, men efter att ha stått nere utanför Medeltidsmuseet och tittat, märkte jag att de knappast var några nybörjare. Funderade på hur starka armar, axlar och bålmuskler de måste ha. Personligen hade jag nog knappast klarat mer än någon sekund bland vågorna.

Solen tappade sin värme, och jag kände att det var dags att knalla hemåt. Knäppte några bilder uppifrån, innan jag raskt promenerade hemåt för dagens andra kopp kaffe.

Googlade lite när jag kom hem och jag tror att det var folk från Kanotklubben Strömstararna som var ute och lekte.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!