Skitväder på nyårsafton

Gott nytt 2018!

Klev ut i regnet igår kväll för att ta mig ned till Skeppsholmen och se om man kunde få några fina fyrverkeribilder. Det var svårt. Tog 2:an ned från Odenplan till Kungsträdgården, där de hade stängt av. Gick igenom parken, i regnet, kändes “så där”. Regnet var horisontellt, från söder. Allt blev blött. Tur att man har en kamera och objektiv som pallar lite vatten.

Skitväder på nyårsafton
Stockholm visade inte upp sin bästa sida…. Horisontellt regn, 3 plusgrader och allmänt skitväder. Stackars turister som kommit till Sverige för en riktig vinter….

Kom vidare till kajen nedanför Grand Hotell, där jag hittade ett krypin på en pråm. Stod där i 30 minuter och huttrade innan showen började. Jag begick några fatala fel här. Ställde mig mot vindriktningen, idiotiskt. Allt regn landade direkt på linsen. Lyckades rädda en av 30 bilder, så att den åtminstone ser “nästan” OK ut. Nästa gång så gör jag det här bättre… Checklistan blir:

  • Paraply!
  • Skydd till kameran
  • Håll koll på vindriktning
  • Se till att ha ett mer vidvinkligt objektiv, alternativt ställ dig längre bort från det hela.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!