Hundfoto – Ines och Happy

by

in

Åkte i helgen hem till en jobbarkompis för att köra lite hundfoto på hans och hans kompis hund. Härliga krabater, med ganska olika kynne. En lycklig Flat Coated Retriever, och en Petite Basset Griffon Venden.

Det tog en stund att ställa upp alla grejerna, så här i efterhand borde jag använt en riktig bakgrund istället för brädväggen. Hade varit mycket enklare i efterbearbetningen. Nåväl, när allt var klart kom Ines som första hund “till rakning”. Hundfoto och lurviga hundar är svårt, vi fick klippa fram hennes ögon för att inte vara ha två svarta hål. Hon var inte helt nöjd. Inser så här i efterhand att jag borde gått längre ned med kameran. För att vara i höjd med hennes bröst istället för lite för högt. Nåja, det blir bättre nästa gång. Måste skriva en checklista, det är lätt att glömma bort saker när all tid går åt till att hålla ordning på hunden.

Efter någon timme kom Happy på besök. En glad äldre herre av rasen Flat Coated Retriever. Det var stört omöjligt att få honom att stänga munnen, hans husse sa att det var tecken på att han var lite stressad, och kanske lite varm. Humöret var det dock inget fel på!

Lessons learned – Session ett

  1. Prata ihop dig med husse/ matte om vilken bild vi ska fokusera på
  2. Fokusera på fotot, instruera husse / matte
  3. Ljuset – nästa gång testar jag med två paraplyer snett bakifrån, en större ljuskälla strax ovanför mig själv, och en reflexskärm under nosen på jycken
  4. Var längre ifrån bakgrunden. Man behöver plats!

Andra sessionen

När hundarna var fotade kom döttrarna, de ville inte vara sämre. Youtube har totalt förändrat unga personers koll på hur man poserar, här var det inget snack, poser intogs direkt, och de unga damerna var en fröjd att fota.  De hade de redan full koll på vilka poser som skulle intas.

Här är ett galleri från hela foto sessionen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!