My name is Bond, Mr Bond… Mr French Bulldog Bond 🙂

Så var det dags. En Fransk Bulldogg på ingående! Dessutom en 16 veckors valp! Hjälp – var den rumsren? Bara att chansa.

Så efter dagens bowlingmatch med MP Bowling så bar det av hemåt för att förbereda en lagkompis antågande med flickvän och hund. På klockslaget ringer de, och jag går ned och hämtar upp två förväntansfulla personer, och ett svart och vitt yrväder. Väl uppe i lägenheten hjälptes vi åt att sätta upp bakgrunden, och Mr Bond fick bekanta sig med omgivningarna. Det var svårt att hålla familjens händer i styr (tror att jag får svårt att stå emot en sån här i framtiden).

Del 1

Väl uppe på bordet var Mr Bonds matte grym på att få honom att sitta fint. Hon gjorde det till en lek, och Mr Bond förstod precis vad som gällde. Först sätter jag mig, sen gör gubben med den konstiga saken i händerna “sin grej”, och sen får jag godis!

Gudomligt söt liten kille

Vi höll på ett tag, försökte finna olika vinklar och uttryck, men Mr Bonds uthållighet var inte den bästa, några fina bilder blev det i alla fall! Måste säga att en fransk bulldogg är näst intill photogénique. Tror att öronen gör att man smälter snabbt, och de pigga och kloka ögonen.

Mr Bond sitter fint

Det är svårt att få en kamera att fokusera på en svart hund med svart bakgrund. Kameran använder ju kontraster för att finna fokus, om allt bara är mörkt, tar det längre tid. Problemet är att just “tid” är inget som det dräller av när man har en 16 veckors valp på fotobordet.

Mitt namn är Mr Bond
En fullständigt underbar liten krabat tittade in till mig idag. En 16 veckors fransk bulldog som skulle få ett hjärta av is att smälta.

Du ser på bilden ovan, han är i konstant startläge, men jag måste ändå säga att han var otroligt uthållig. En klok liten kille.

Del två

Del två av sessionen hade jag vikt för Vit Bakgrund! Svårt skulle det visa sig. Kameran och jag var inte alls överens om exponeringen. Alldeles för mycket vitt, och en lite svart klump i mitten. Jag har fått jobba hårt i Photoshop för att få till det. Grymt svårt!

 

En tanke jag hade med vit bakgrund, var att man skulle kunna frilägga bilden enklare. Här nedan har jag gjort ett försök. Inser att jag måste träna lite mer på det här. Ett alternativ är att skicka iväg bilden till Kina. Där finns det “fabriker” med personer som sitter och frilägger hela dagarna. Tydligen kostar det mellan 30 och 50 SEK per bild, och det blir riktigt bra!

Nåväl . det var allt för denna gång. Se länken nedan för att komma till ett galleri med bilderna från dagens session

Rasklubben för Fransk bulldogg hittar du här
Här är vad Svenska kennelklubben skriver om Fransk Bulldogg

och till sist… fler bilder från dagens session

PS – I Sverige stavas Fransk Bulldogg med två “g”…

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!