MAx - var det någon som öppnade kylskåpet?

Bulldog! Ett sant nöje

Lördag – festdag! Hundfoto! Bulldog!

Veckan har varit lång, och jag har sett fram mot att få ta emot Max, en kompis engelska bulldog! Efter några missförstånd bestämde vi att Max skulle gå på långpromenad, och sedan tillsammans med husse och matte dyka upp i mitt kök där jag för dagen ville testa en ny bakgrund. Till en början var han lite skeptisk…

Max - något skeptisk
Engelsk bulldog

Efter lite övertalning fick vi ändå igång honom. Han var en härlig personlighet och visade verkligen sina bästa sidor när man bad honom.

Max - sitter och väntar på skinka
Engelsk bulldog

Han kanske har en något säckig stil, men med tanke på att killen är 70 hundår måste jag ändå säga att han var larvigt ung i sinnet. Han tror med största sannolikhet att han fortfarande är valp.

Max - börjar tröttna på att vara upprätt
Engelsk bulldog

När vi kommit igång tyckte Max att det var rätt så kul att få vara i centrum av allas uppmärksamhet, han tog fram sin fotogeniska sida och poserade fint.

MAx - var det någon som öppnade kylskåpet?
Engelsk bulldog

Till sist tog ansträngningen ändå ut sin rätt, och efter 20 minuters hård ansträngning återgick vi till utgångsläget

Max - uttrökad
Engelsk bulldog

Session två

Efter en för Max välbehövlig paus, där vi bytte bakgrund och flyttade om lite lampor, var det dags igen. Att sitta upp var inte alltid vad Max ville, men liggande blev han också väldigt fin

Max - så här kan jag ligga om ni vill
Engelsk bulldog

Efter lite övertalning (och lite påläggsskinka) var vi igång igen, Max hade nu förstått vad som skulle göras, och pressade sig till det yttersta för att vara så snygg som möjligt.

Max - nytändning
Engelsk bulldog

Men som det är med hundar, allting varar inte för evigt, och snart var vi tillbaka i liggande position igen. Samtidigt är han ju otroligt snygg liggande, och nyfikenheten i hans ögon och uttryck värmde genom kameralinsen.

Max - fundersam
Engelsk bulldog

En fotosession är dock ganska tråkig, och tröttsam. Till slut var det bara att ge upp

Max - uttröttad
Engelsk bulldog

Lärdomar från dagens session

Engelsk bulldog är en förbaskat trevlig ras. Glada, enkla, hungriga. Det man måste tänka på är att de är rätt så rörliga, och busiga! Dessutom väger de ganska mycket. Det är väldigt mycket muskler på en Engelsk Bulldog, och styrkan, vikten och nyfikenheten gör att en uppställning av blixtar och bakgrunder måste vara tämligen väl förankrade. Annars kan det hända olyckor.

Stort tack till Max husse och matte för lånet! Det var ett nöje att lära känna Max! Är någon intresserad av att veta mer om rasen fins mer info på Svenska Klubben för Engelsk Bulldog

Bilder i galleriform från dagens session finns här: Maxbilder från dagens session

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!