Stockholm Cruising

Stockholm Cruising Sveavägen

Stockholm Cruising är event jag sällan missar. Hålls efter Stockholm Car meet arrangerat av Wheels, Power Magazine, Classic Motor och Auto motor & sport. Enligt uppgift är Raggarportalen också inblandat i själva cruisingdelen.

Månader (år?) av puts i garagen visas upp, tillsammans med lite olika typer av åskådare. Man kan dela upp dem i tre kategorier, det finns säkert fler underkategorier… I år bestämde jag mig för att inte ta så många bilbilder. Det finns så många skickliga fotografer som gör det så mycket bättre. Man kan inte riktigt göra ägaren glad genom bilder tagna i dunkelt ljus i vimlet av andra bilar. Alltså – istället fokuserades det på följande tre huvudspår:

  • Partydjuren
  • Finåkarna
  • Publiken

Bakom kameran är det självklart roligast att fota party… Därför blir det mest av den varan.

Partydjuren

Denna art utmärker sig genom att aldrig tveka. Är det party så är det, och Stockholm Cruising ÄR party. Dessutom har arten en fabless att visa upp sig. Sist men inte minst, de är experter på att ha kul och njuta av stunden. Hade jag inte haft utrustningen med mig hade jag hoppat in i någon av bilarna.

Finåkarna

Finåkarna kommer in för att antingen visa upp sin egen ögonsten, eller för att titta på andras. I det senare fallet tar de gärna med barnen som alibi för hans/hennes eget brinnande intresse.

Publiken

Publiken på Stockholm Cruising delas självklart också upp i ett antal undergrupper. Jag gör det dock enkelt för mig och publicerar bara några bilder på det som såg bra ut! Flera av er har jobbat hårt på stilen.

En eloge till Polisen som stod mitt i körningen Sveavägen / Odengatan och dirigerade trafiken.

Till sist vill jag tacka alla som lät mig springa mellan bilarna och köra upp kameran i ansiktet på er. Tack!

Här är en länk till fler bilder:

UPDATE!

På  begäran slängar jag in några bilder på “Finbilar”och “Kärror”. Fångade ju några sådana också under kvällen

Finbilar

Kärror

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!