profilbild

Profilbilder

by

in

Profilbilder – Svårt och roligt!

Har ägnat en hel del tid till att ta profilbilder på jobbarkompisar. Vi har en liten fotostudio i källaren. Låter mer flashigt än vad det är, jobbet har en fotoklubb, och vi har två blixtar och några bakgrunder. Blixtar är rätt så knöligt innan man förstått hur det fungerar. En hel del att tänka på. Man “målar med ljus.

Antal blixtar

När man tittar på instruktionsfilmer så får man lätt känslan av att det behövs tre fyra ljuskällor för att kunna ta ett korrekt “business foto”. Min upptäckt är att ju fler ljus, desto struligare blir det. Bilderna nedan är tagna med en (1) blixt, och sen har jag satt upp en reflektor på “den mörka sidan” för att lätta upp lite grann. Självklart skulle jag vilja kunna lägga timmar på att lära mig en multi blixt setup, men då måste det finnas någon stackars modell som skall stå framför mig. Vem vet, tiden kanske kommer så småningom.

Modellerna

En upptäckt jag gjort är att profilfoto är egentligen mer att kunna “ta” människor, än teknik med slutartider, bländare och antal blixtar. För att få en bra bild, så måste ju talangen framför kameran må bra, våga ta ut svängarna lite, både i positioner och ansiktsuttryck. I just detta fall blev det i princip samma pose för alla. Kändes rätt med tanke på vilka klienterna var, och vad vi ville förmedla.

Fler profilbilder finns här.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!