Publicerade bilder

Jag har lagt upp bilder på två s.k. stockphoto sajter, nämligen Most Photos och Shutterstock. Resultatet har varit “så där”. Enligt vad jag förstått måste man upp i ett par tusen bilder på dessa ställen innan det börjar trilla in pengar så att det känns. Nu omsätter jag en femtilapp i månaden per sajt, max! När det gäller Most Photos har jag faktiskt klivit av, mest på grund av att de inte skyddat mina immateriella rättigheter. Lite synd då det var där jag sålde bäst. Det är dessutom kul med en svensk sajt som slåss med de stora amerikanska dragarna.

Mest stolt!

Den bild jag är mest stolt över är en bild jag tog när jag var på väg till lunchen. Såg att de höll på att skruva ned en skylt, och insåg snabbt att det fanns stort symbolvärde i den. Hade ingen kamera med mig, så jag tog upp min iPhone 5S och knäppte av. Det blev bra! Dessutom – den bästa kameran är den du alltid har med dig… Lärdomen är att man alltid skall hålla ögonen öppna för att kunna fånga intressanta situationer, och att man har med sig något att “knäppa med”,

Stockphoto: Nordea plockar ned skylten
Bästa publiceringen någonsin! Kul att vara på förstasidan på SvD

Mest såld via Stockphoto sajter

Den bild fått flest downloads luciabilden nedan. Lokalpressen, skolor och dagis har köpt den. Tror att den sålts 25 gånger eller något sådant. När en bild säljs så många gånger spelar det inte lika stor roll att ersättningen per tillfälle är låg, det är själva idén med stockphoto. Jag tror att jag fått mellan 3 och 15 kronor per såld bild. Otroligt med tanke på att bildkvaliteten är rätt så dålig, massor av brus och taskig skärpa. Men det är fin stämning i den.

Stockphoto: Årets lucia i Vasa Real
Var och tittade på dottern nu på morgonen. Vasa Real hade nog det bästa luciatåget på länge. Musiklärarna hade verkligen jobbat, och detta år verkar vi ha speciellt begåvade elever. Kul!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!