Söndagspromenad

PhotoWalk 2018-01-07

Söndag, dags för en PhotoWalk. Monterade mitt Sigma 50mm 1.4 ART på kameran, tänkte göra några försök till med denna glugg innan jag säljer den. Har inte riktigt kommit överens med den.

Började som vanligt vid Odenplan för att ta mig ned på stan. Tänkte smita in på Scandianvian Photo för att se om jag skulle slå till på en grej eller inte. Plånboken hjälpte mig, och jag gick inte in. Måste nog göra investeringen i alla fall, annars kommer inte hundarna nästa helg att bli fina …

Det stod ett grymt snyggt äldre par utanför butiken, på väg över gatan. Älskar äldre damer i päls, jag vet att det är fullständigt politiskt inkorrekt, men det är snyggt! Hennes man hade gjort sitt bästa för att anamma den brittiska stilen, även om jag föredrar mer naturmaterial i rocken än en “täckjacksmodell”. Nåja, stilig hatt hade han i alla fal.

2017-01-07 - PhotoWalk - Snyggt äldre par på väg över Sveagäven
Snyggt klätt äldre par på väg över Sveavägen

Nåväl, efter att passerat Sergels torg vek jag ned på Hamngatan för att sen passera Kungsträdgården. Undvek med minsta möjliga marginal att köpa mandlar utanför Gallerian… Gott men onyttigt och sjukt prissatt. Doften är dock en riktig inkastare. Man dras obönhörligt till den.

2017-01-07 - PhotoWalk - Brända mandlar
Vid ingången till Gallerian på Hamngatan,finns en “genuin” turistfälla…. Måste vara rätt Ok avans på att kränga 100 gram mandlar för 30 SEK.

Vid strömbron hade fåglarna fest som vanligt, passade på att ta en bild på inflygande måsar. Underexponerade bilden för att få med himlen. Solen hade börjat titta fram och det var riktigt fin färgprakt.

2017-01-07 - PhotoWalk - Strömbron
Fågelmatning på Strömbron, fiskmåsarna går in för landning

Vidare ned på Skeppsbron, och solen fortsatte att sätta stan i brand. Det nyrenoverade Nationalmuseum var riktigt vackert.

2017-01-07 - PhotoWalk - Nationalmusem
2018-01-07 – Nationalmuseum i kvällsljus

Passerade Slussen, grymt knöligt att gå där nu, och såg att solen målade Riddarholmen och Stadshuset, kastade mig med livet som insats över gatan och upp bredvid hotellet där en OK fotoplats finns.

2017-01-07 - PhotoWalk - Stadshuset och Riddarholmen
Stadshuset och Riddarholmen i kvällssol

Efter att passerat Slussen hamnade jag efter ett ta på Nytorget. Solen hade gått ned och det började bli kallt. Gick via Tjärhovsgatan tillbaka mot Medborgarplatsen. Avslutade dagens PhotoWalk med att stanna till vid Kvarnen där en Irish fick “slinka ned”. Restaurangchefen gjorde den, han var riktigt grym på det! Kan tipsa att gå dit och snacka foto med honom , han gör Hammarby IF’s årsbok, som ungdomslagen säljer. Superskön kille.

Ovanstående bilder i galleriformat

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!