Vandring i NoFo, Södermalm

Published by Olof on

Södermalm, söder om slussen, Bajens hemmaplan, där Nacka växte upp, och min mamma! Bodde själv några år på Södermannagatan, bredvid Nytorget, innan det blev SoFo och gentrifieringen slagit igenom. På den tiden gubbarna hade skägg, och unga grabbar rakade sig. Nåväl, tiderna förändras, och jag måste säga att jag hellre har kaffebarer och barberare, än ölhak och fyllgubbar. Vissa saker är dock sig likt, som Urvädersgränd till exempel

Urvädersgrnd, Södermalm, Stockholm

Charmigt runt Mosebacke!

Har säkert sett ganska likadant ut i åtti år, förutom nybygget man ser längst bort i bilden. Fortsatte uppe i NoFo (North Of Folkungagatan) och hamnade på Fiskargatan. Grym utsikt, några av lägenheterna däruppe hade panoramafönster, och frågan är om jag inte skulle ge någon kroppsdel för att få tag på en sån lägenhet och en sån utsikt. Otroligt. Mitt i allt upptäcker jag vid Fiskargatan 9 en “liten” fasadmålning, vilken konstnär (eller konstnärer misstänker jag). Kul med de här målningarna, de blir fler och fler. På rak arm känner jag till en på Hagagatan och en på Kungsholmen. Hoppas att de blir fler.

Fiskargatan 9, Södermalm

Helt oväntat dök den upp, den här gigantiska väggmålningen. Hur cool som helst. Älskar alla detaljer och den 3-D känsla som de fått till. Häftigt!

Cirklade runt lite, tog en sväng upp på höjden och gick längst upp på Högbergsgatan, man har grym utsikt härifrån, Djurgården och Gröna Lund visade sitt bästa ansikte. Nästa valborg vet jag var jag skall stå och kolla raketer.

Gröna Lund och Solliden, Stockholm

En kall och vintrig dag i Stockholm Diset har precis fått ge vika för solen, och djurgården visar upp sin roligaste sida

Avslutning

På det hela taget har det varit en trevlig helg. Solen har tittat fram, första gången på länge, man har fått energi! Tod dessutom en sväng förbi en av stoltheterna på Södermalm, Kvarnen, där man om man har tur att få Restaurangchefen som bartender får stans troligtvis bästa Irish Coffe. Skall ägna våren åt att utröna den saken och lovar att återkomma i frågan

Kvarnen

Galleri

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!