Porträtt

Under många år har jag hjälpt mina kollegor med porträtt för företag och sociala media såsom LinkedIn, Facebook mm mm. Mest för att jag tyckt att det varit kul, och att jag velat lära mig.

Kan meddela att det är rätt så “svårt”.

Porträtt för företag och sociala media

I begynnelsen

I början var det mest naturligt ljus, helst ute på vår stora terrass. Maffigt med hela Stockholm i bakgrunden. De små problem med ljus bakgrund, och inte lika ljust ansikte, löste jag med att börja använda kamerablixt, jag hade ju läst att man skulle “Lätta upp skuggorna”.

Dags för förändring!

Sen, för några år sedan, började jag hitta ned i jobbets fotostudio. Vi har en liten “Fotoklubb” inom friskvårdsföreningen, och där hade man för 10 år sedan köpt in två studioblixar och några bakgrunder. Kul! Svårt! Utmanande.

Det här med bakgrunder

Som ni ser på bilderna ovan är det lite “rörigt” bakom modellen, kan vara charmigt, kan vara helt fel. När jag tog klivet ned i studion fanns där vinylbakgrunder i svart och vitt, även en blå i tyg gick att använda. Eftersom jag inte lyst upp den vita bakgrunden så blir den grå. Grått är snyggt! Blir lite mörkare om man använder den blå bakgrunden och konverterar til svartvitt. Att jag många gånger väljer att konvertera är helt enligt tycke och smak. Det blir ofta snyggare och renare.

Helvit bakgrund

Efter några år med fotograferande mot vita (som blir grå), svarta och blå bakgrunder, har jag nu tack vare Sean Tucker tagit ytterligare ett steg. Helt vita bakgrunder som smälter ihop med webbsidorna. Tydligen är det så här det skall se ut just nu 🙂 Sean har en väldigt bra utläggning på YouTube om hur man gör för att få upp farten vid editering av foton. Förbaskat bra karl det där.

OK? Vad händer nu?

Man märker inte att man utvecklas, men det händer något när man gör samma sak gång på gång. Man plockar upp något här, lär sig något där, något som man förhoppningsvis kommer ihåg nästa gång man står och under tidspress skall klämma ur sig några mästerverk för vårt intranät eller någons sociala media. Lite kul ändå att vår förra VD gav mig förtroendet häromåret, kändes ganska bra. Porträtt för företag och sociala media är kul, och min stil kanske är lite fyrkantig, men det är precis vad som förväntas i den miljö jag verkar i för närvarande.

Det vore kul att kliva över på lite mer lifestyle också, människor som “gör” saker. Det får bli nästa projekt! …om jag inte tar tag i det här med hundfoto ordentligt 🙂

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!