Paris Hotell - Las Vegas

USA Roadtrip – Las Vegas

En reseberättelse från USA där vi besöker dottern som är EF-student, andra anhalten – Las Vegas!

Inledning

USA är stort, Amerikaner är inte en homogen grupp, USA är vackert, USA kan vara …..

Det är enkelt att sitta i Sverige och se TV program och läsa media och tro att man har förstått något. Till viss del kan det kanske fungera, men att faktiskt vara på plats ger oftast en annan bild. Det kan gälla kommunen Nordanstig i Gävleborgs län, eller San Francisco på USA’s västkust, eller varför inte den lilla metropolen Friend i Nebraska.

I augusti 2017 lämnade vår dotter oss för ett High School år i den lilla staden Friend i Nebraska. Valet av ort kan tyckas märkligt, men EF, företaget som hon åkte med, gör väl vad de kan för att hitta lämpliga orter / familjer som kan ta emot utbytesstudenter.

Las Vegas

Jag var bara tvungen att åka hit när vi ändå var i närheten. Kändes som ett måstestopp på vägen över slätterna upp till Nebraska. Vi tog in på Paris hotell Las Vegas till en relativt billig peng.

Grabben är ju bara 18, så barer och spelande gick bort. De var stenhårda på åldersgränserna. Så  – vad gör man då i Las Vegas? Vi hade ett par alternativ, där ett var att gå på skjutbana och skjuta lite “roligare” vapen än vad man får skjuta med här hemma. Vi bangade dock, kändes inte som första valet. Istället gick vi omkring och insöp atmosfären. Vegas är ett helt otroligt ställe, osannolikt, hemskt, roligt, sjukt.

Vi pep iväg till en outlet för att se om priserna verkligen var så låga, måste säga att jag blev lite besviken på utbudet. Kändes som att de riggat upp med särskilda outlet kollektioner, och inte att de sålde av sånt som inte tog slut i affärerna.

Aktiviteter

Vi åkte och spelade bowling! Jag har alltid velat testa en riktigt stor hall, och vi åkte till en hall med 70 banor. Riktigt coolt faktiskt.

Vistelsen kröntes med en Penn & Teller show. Kul att se dem i verkligheten, kul att bli så grundlurad som jag blev. Förstår fortfarande inte hur de lyckas trolla bort personer mitt framför ögonen på en, eller vart kossan tog vägen. Sjukt, kul!

Sista kvällen försökte jag fotografera den klassiska fontänen utanför Bellagio. Svårt att förmedla känslan i bild, man måste nog uppleva skådespelet och höra musiken.

Bilder och länkar

Galleri

Blogginlägg
New York New York
Nebraska Nebraska
Las Vegas Las Vegas
San Francisco San Francisco

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!