USA Roadtrip – San Francisco

En reseberättelse från USA där vi besöker dottern som är EF-student, första anhalten – San Francisco

Inledning

USA är stort, Amerikaner är inte en homogen grupp, USA är vackert, USA kan vara …..

Det är enkelt att sitta i Sverige och se TV program och läsa media och tro att man har förstått något. Till viss del kan det kanske fungera, men att faktiskt vara på plats ger oftast en annan bild. Det kan gälla kommunen Nordanstig i Gävleborgs län, eller San Francisco på USA’s västkust, eller varför inte den lilla metropolen Friend i Nebraska.

I augusti 2017 lämnade vår dotter oss för ett High School år i den lilla staden Friend i Nebraska. Valet av ort kan tyckas märkligt, men EF, företaget som hon åkte med, gör väl vad de kan för att hitta lämpliga orter / familjer som kan ta emot utbytesstudenter.
Efter många timmar framför datorn, och alla flygsajter och hotellboknings diton fick jag till slut ihop en resplan. Lärde mig en hel del här, det är en djungel med alla som vill förmedla hotell och resor. Dagen före sportlovet bar det i alla fall iväg. Jag och sonen (hustrun fick stanna hemma) satte oss på flyget som gick till….

San Francisco

Vi hade blivit varnade, USA’s dyraste stad. För att hålla i kassan lite grann i alla fall bokade vi Air BnB i Daly City (15 minuter med BART från stadskärnan).  Funkade klockrent även om Daly City var lite som “Upplands Väsby”. Spelade ingen roll egentligen, vi sov ju bara där, resten av tiden spenderade vi ute på stan. De hade en rätt så cool flygplats:

San Francisco airport
San Francisco airport

Vi hade tur!

… med vädret – sol i princip varje dag, inte allt för blåsigt, och kallt, trots februari. Första dagen ägnade vi åt att gå backe upp och backe ned och titta på stan. Vi hann med både sjölejon, Pier 39, Cable car och lite china town (största i USA).

Dag två var det cykel som gällde! Vi hade bokat en cykeltur (elcyklar) med Dylan Tours, först bara en 2 timmars, men ganska snart insåg vi hur bra det var, så vi slantade upp 50 dollar till och åkte med hela vägen runt. Kan mycket varm rekommendera detta. Lite kul var det att vi hade “Per” som guide. En svensk kille som gått GIH, hittat kärleken i USA och bott i SF sedan åtta år. Superskön guide som verkligen gjorde dagen!

Efter en lång tur slappade vi lite och gick några fler promenader för att avsluta kvällen med kinesiskt nyårsfirande.

Måndagen gick till att packa ihop och slappa lite, för att sedan ta BART tillbaka till flyget för vidare transport till Las Vegas. Första hade jag tänkt köra ner, men kostnaden för hyrbil, bensin etc, var bra mycket högre än flygbiljetter (400 per näsa), samt tiden tiden tiden…. Hade vi haft några dagar att flytta på oss hade man kunnat se något. Att köra tio timmar InterState kändes mindre lockande.

Bilder och länkar

Galleri

Blogginlägg
New York New York
Nebraska Nebraska
Las Vegas Las Vegas
San Francisco San Francisco

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!